The Southern Harmony And Musical Companion
Tutustuin tähän levyyn pintapuolisesti pian sen ilmestymisen jälkeen kun eräs tuttava sitä minulle suositteli. Taisin kuunnella sen pariin kertaan opintojen lomassa, mutta en muistanut siltä yhtään kappaletta kun reilu kymmenen vuotta myöhemmin hankin sen itselleni divarista. Useista hiteistään huolimatta olen kuunnellut levyä yllättävän säästeliäästi. Avausraita Sting Me, Remedy, Thorn In My Pride ja Hotel Illness nousivat kukin vuorollaa Amaerikan rock track -listan ykköseksi vieden aiemman kolmen singlen ennätyksen Tom Pettyltä.

Onko The Southern Harmony And Musical Companion itselleni liian hyvin tuotettua bluespohjaiseksi rockiksi vai mikä on syynä, mutta kuuntelen mielummin Black Crowes'in esikoisalbumia kuin tätä. Samaan hengenvetoon on todettava The Southern Harmony And Musical Companionin kestäneen hyvin aikaa, ja että onhan se kiistatta hyvä levy sekin. 

Levyn japanin painoksessa on liveveto Bukka Whiten -klassikosta Shake 'Em On Down. Kaksi ns. bonusbiisiä sitä vastoin löytyvät jokaiselta CD-painokselta, mutta eivät levyn vinyyliversiolta. Remedy-singleltä löytyy harvinainen studioversio biisistä Darling Of The Underground Press. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit