Shake Your Money Maker
Black Crowes tuli mukaan musiikkimarkkinoille tilanteessa jossa amerikkalainen rockmusiikki oli murroksessa. Takana oli heavymetallin suuruuden päivät ja toisaalta nurkan takana oleva grunge oli vasta tekemässä tuloaan suurille markkinoille. Bändin esikoisalbumi onnistui täyttämään tyhjän kolon ja se myi yli viisi miljoonaa kappaletta ollen bändin menestynein julkaisu. Leikkisästi sanoen siitä alkoi bändin kaupallinen alamäki.

Shake Your Money Maker on svengaavaa, röyhkeää perinteistä rockmusiikkia hiukan Rollareiden Exile On Main Streetin tyyliin. Innostuin aikoinaan kuulemastani Otis Redding coverista Hard To Handle, mutta minulla meni vuosia tajuta radiossa soivan biisin olevan tuolloin itselleni tuntemattomalta The Black Crowes'iltä. Redding-coverin lisäksi levyltä löytyy Amerikan valloittanut hitti Jealous Again sekä Chris Robinsonin kypsästi tulkitsema, lempeä narkkarista kertova balladi She Talks To Angels. 

Bluesrokin ystävänä bändin esikoinen lupaili hyvää, mutta jostakin syystä en hankkinut tätä levyä kun vasta reilu vuosikymmen sen ilmestymisen jälkeen. Sen jälkeen olen kuunnellut sitä paljon, nykyään tietenkin vinyylimuodossa. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit