Before The Frost...Until The Freeze
Vuosi 2009 oli bisnesmielessä äänilevyteollisuudelle sen historian huonoin. Myynti laski joka puolella maailmaa ja musiikin laiton nettilataaminen lisääntyi myös aikuisten kuluttajien keskuudessa. Uskaliaimmat ennustivat CD formaatin nopeaa katoamista. Black Crowes huomioi muutoksen niin, että se julkaisi uuden levynsä mielenkiitoisessa muodossa. CD:llä on ainoastaan 11 kappaletta, mutta ostaessaan sen nettilatauksena tai vinyylilevynä, kuluttaja saa itselleen peräti 20 biisiä. Tämäntyylinen julkaisupolitiikka todellakin tappaa laajentuessaan CD:n nopeasti ja tehokkaasti.

Bändi äänitti Woodstockissa The Bandin rumpalin Levon Helmin studioilla uusia biisejään yleisön edessä. Samaisessa studiossa ovat levyjä tehneet suomalaisetkin. Eero Raittinen jopa nimesi omansa kuuluisan paikkakunnan mukaan. DVD Cabin Fever on minulta näkemättä, mutta se sisältää sessioista kolme audioformaateille päätymätöntä biisiä.

Lieneekö äänityspaikka antanut oman lisänsä, mutta levy startataan countrytyylisellä Good Morning Captain biisillä. Ensimmäisen 11 biisin joukossa, eli kappaleet, jotka löytyvät CD-levyltä, on selvästi suunnattu bändin bluespohjaisen musiikkin faneille kun taas yhdeksän bonuskappaleen joukosta löytyy enenmmän countrya ja paikoin jopa gospelia muistuttavia kappaleita.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit