G-Force
Yhdysvaltojen itsenäisyyspäivä 4.7.1979 jäi Gary Mooren viimeiseksi työpäiväksi Thin Lizzyssä. Hän katosi keikan jälkeen jättän raukkamaisesti työnantajansa, ja vanhan kaverinsa Phil Lynnotin. Kitaristi päätti jatkaa keskeytynyttä soolouraansa USA:sta käsin. Hän lyöttäytyi yhteen aluksi Glenn Hughesin kanssa, mutta yhteistyö ei kantanut muutamia demoja pidemmälle. Glenn taisi tuolloiselta olemukseltaan muistuttaa liiaksi Lizzyn sekoilevaa, huumehöyryistä poppoota. Tässä vaiheessa mukaan taisi tulla myös edellisenä syksynä Lizzyn Australian kiertueella soittanut rumpali Mark Nauseef. 

Lopulta Moore löysi bändiinsä Ronnie James Dion ja Ian Gillanin bändeissä soittaneen Nauseefin lisäksi Captain Beyondissa laulaneen Willie Deen ja basisti Tony Newtonin. Uusi bändi keikkaili hetken aikaa juuri kakkoslevynsä julkaiseen Van Halenin kanssa. Ihme että Gary Moore ei haistanut musamaailman muutosta vaan teki uuden bändinsä kanssa luvattoman surkean levyn. Olen omistanut sen 26 vuotta enkä vieläkään jaksa innostua siitä. Biiseistä on pyritty tekemään mahdollisimman radioystävällisiä, mutta samalla niistä on kadonnut terä ja mielenkinto. 

You-singlen kääntöpuolella olevaa Dewton/Dee biisiä Trust Your Lovin' ei laitettu LP:lle eikä se ole mukana levyn 1994 remasteroidulla CD-painoksella. Ostin singlen itselleni vasta syksyllä 2014 ja ensikuuntelun perusteella en ihmettele lainkaan miksi Newtonin ja Deen tekemä kääntöpuoli on jäänyt unhoon. Biisi on hermoja raastava funk-rock. 

Moore pisti amerikkalaiset soittomiehet laivaan ja rantautui kesällä 1980 Englantiin, missä heavy metal teki kovaa vauhtia uutta tulemista Iron Maiden ja muiden nuorien bändien näyttäessään suuntaa. En ole kuullut G-Forcen tekemiä radioäänityksiä, joten en tiedä mitä levyn biiseistä he sottivat lavalla. G-Force materiaalista vain White Knuckles/Rockin' and Rollin' jäi eloon pidemmäksi aikaa Mooren livesetissä.

Petri Myllyä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit