Warpaint Live (DVD & CD)
Uuden studiolevyn esittäminen kokonaisduudessaan on uusi 2000-luvun ilmiö, jonka soisi jatkuvan ja yleistyvän. Warpaint-levyn perään The Black Crowes esittää vain pari omaa biisiä mutta peräti neljä coveria.

Tämän keikan kuvanauha on minun ensimmäinen visuaalinen kontakti bändiin, joka on viimeistään tässä vaiheessa muuttunut veljeksien taustaorkesteriksi. Vuoden 2005 kokoonpanosta ovat tällä kertaa pudonneet kitaristi Marc Ford ja kosketinsoittaja Eddie Harsch. Heidän tilalleen bändiin ovat liittyneet tyylikkäitä sooloja esimerkiksi kappaleessa Oh Josephine soittava Luther Dickinson ja ihan lavan edessä soittava Adam MacDougall sekä kaksi naistaustalaulajaa.

Parin katsomiskerran jälkeen ajatukseni DVD:stä olivat hiukan ristiriitaiset. Toisaalta taltiointi oli alusta loppuun saakka hyvin ammatitaitoisesti tehty, ja bändi samoin soitannollisesti laadukas. Toisaalta taas keikka ei synnyttänyt sellaista paloa että olisi ajatellut halunneensa olla paikalla ja että varaisi lentolippuja kokoonpanon seuraavalle keikalle. Kahdenkymmen vuoden kokemuksella bändi toki osasi hommansa, mutta se kuulosti yhtä paljon tämän päivän bluesrockbändiltä kuin mitä Eppu Normaali nykyajan punkbändiltä. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit