Rise
The Answer oli julkaissut muutaman pikkulevyn ennen esikoisen ilmestymistä vuonna 2006. Niiden laadukkuudesta huolimatta bändin esikoispitkä Rise yllättää kypsyydellä ja biisien loistokkuudella. Bändin soundi on hyvin 70-lukumainen ja vaikutteet ovat raskaan rockin pioneeribändeissä kuten Led Zeppelin, Free tai Aerosmith. Onneksi bändillä on kuitenkin oma identiteetti joten mistään plagiaatista ei ole kyse vaikka selvää retro-rockia AC/DC:n taustahahmojen Albert Productionsin ohjastama bändi esittääkin.

The Answer ammentaa musiikkinsa bluesista, mikä on kuultavissa läpi levyn, mutta parhaimmillaan se kuuluu hitaassa biisissä nimeltä Memphis Water, joka on keskikertaisesta kitarasoolostaan huolimatta yksi levyn parhaista kappaleista. Levyn loistavista roketeista mainittakoon sen avausraidat Under The Sky ja Never Too Late.

Nykytavan mukaan Risesta julkaistiin myöhemmin myös pikkukuvassa oleva special edition, jonka kakkoslevylle on laitettu aiemmin julkaisemattomien biisien lisäksi sinkuille päätyneitä kappaleita sekä kolme liveä. Pienestä lisähinnasta saa aika paljon laajemman kuvan bändistä vuonna 2006. Ymmärtääkseni Japanissa julkaistu Festival Edition (myös pikkukuva) vastaa sitä sisällöltään. Yllättävää ettei esikoislevystä ole otettu koskaan vinyylipainosta.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit