After Hours
After Hours on todella miellyttävä levy kuunnella. Mukana on jälleedellisen levyn tapaan vierailevia vanhanpolven bluesäijiä. Edellisellä levyllä mukana olleen Albert Collinsin lisäksi mukana on ehkä bluesmusiikin suurin kuuluisuus B.B. King, jonka sielukas soitto ja erityisesti laulu kappaleeessa Since I Met You on yksi levyn kohokohtia.

CD:n bonuskapaleena oli John Mayellin Key To Love. Levyä ennen julkaistulta Cold Day In Hell -singleltä löytyy kappaleet All Time Low ja Woke Up This Morning. Story Of The Blues -singlellä oli mukana sessioissa äänitetty Movin' On Down The Road. Sessioissa äänitetyt biisit Don't Start Me Talkin' ja Once In A Blue Moon julkaistiin lopulta syksyllä Since I Met You -singlellä. Kaikki viisi mainittua sinkkujen b-puolille laitettua biisiä löytyvät vuonna 2002 julkaistulta remasteridulta After Hours -levyltä.

Petri Myllylä

 

Kukaan ei takuulla ollut yllättynyt siitä, että Mooren suurin myyntimenestys Still Got The Blues sai samalla kaavalla tehdyn seuraajan. Suurin osa kappaleista on Mooren omia sävellyksiä, mutta mukana on toki coverversioitakin. Vierailevina kitaristeina kuullaan B.B. Kingiä ja Albert Collinsia. Levyn isoin hitti oli Cold Day In Hell, joka soi aikoinaan tiuhaan tahtiin radiossa.

Mikäli Still Got The Blues on mielestäsi sellaista Moorea jota tykkäisit kuunnella enemmänkin, niin After Hours on erinomainen valinta. Blues soi tällä albumilla vielä pakottomasti ja innostuneesti, sillä se ei ollut vielä muodostunut Moorelle taiteelliseksi (tai kaupalliseksi) pakkopaidaksi.

Heikki Heino


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit