Blue Öyster Cult
Vuonna 1967 perustettu bändi ennätti äänittää peräti kaksi julkaisematta jäänyttä levyä ennen kuin se vuoden 1971 lopulla äänitti tämän esikoisensa. Samana vuonna se oli myös päätynyt lopulliseen nimeensä toimittuaan lyhytaikaisesti useille eri nimillä luovuttuaan vuonna 1969 alkuperäisnimestään Soft White Underbelly.

Bändiä on usein kutsuttu Amerikan Black Sabbathiksi. Minua tämä nimitys on aina häirinnyt. Ja vaikka kokoonpanojen musiikillisen taustan laaja-alaisuudessa onkin joitakin samoja piirteitä,vertailu ei tee oikeutta kummallekkaan bändille. Oma suosikkini näistä kahdesta on ollut aina se aito ja alkuperäinen.

Blue Öyster Cult ja sen esikoislevy tuli itselleni tutuksi vuoden 1982 keväällä kun lainasin kaveriltani tämän ja heidän kakkoslevynsä. Vuosikymmeneien saatossa olen palannut tähän levyyn useita kertoja. Koskaan en ole tähän levyyn koukuttunut vaan enemmänkin se on herättänyt hämmennystä. Ei niinkään sisältämänsä musiikin suhteen. Kyllä tämä bändi toimii ja levyn musa on ihan hyvää. Hämmennystä herättää enemmän se miksi ihmeessä jotku pitävät tätä levyä mullistavana ja/tai loistavana.

Sony julkaisi vuonna 2001 levystä remasteroidun painoksen, jossa on mukana bonuksina neljä demoa.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit