Secret Treaties
Oma suhteeni Blue Öyster Cultiin on aina ollut etäinen vaikka tutustuin bändiin jo 80-luvun alussa. Siitäkin huolimatta että minulla on ollut vuosikymmeniä heidän musaa hyllyssä, levyjen kuuntelu on olluit hyvin satunnaista. Vaikka en tunne suoraan vasteenmielisyyttä bändiä kohtaan, olen löytänyt hyvin hitaasti siitä itseäni innostavia elementtejä. Jos bändi on lukijalla täysin tuntematon, suosittelen aloittamaan siihen tutustumisen tästä levystä.

Secret Treaties on vahva kokonaisuus, jossa on paljon samoja elementtejä kuin bändin kahdessa edellisellä levyllä. Tämä on niitä selkeästi kaupallisempi, ja näin myös hiukan silotellumpi. Siitä huolimatta Secret Treaties ei noussut aivan Amerikan albumilistan huipulla, mutta sijalle 53 kuitenkin. Levyteollisuus panosti 70-luvulla monikanavaääneen ja tästäkin levystä miksattiin quad-LP. Se taipui SACD:lle vuonna 2016.

Sony julkaisi vuonna 2001 levystä remasteroidun painoksen, jossa on mukana kolme sessioista ylijääneen biisin lisäksi singlenä julkaistu versio avausraita Career Of Evil sekä myöhemmin julkaistu bändin studioversio heidän keikkabravuurista Born To Be Wild.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit