Secret Treaties
Oma suhteeni Blue Öyster Cultiin on aina ollut etäinen. Tutustuin bändiin jo 80-luvun alussa, mutta heidän levyjen kuuntelu on ollut sittemmin hyvin satunnaista. Vaikka en tunne suoraan vasteenmielisyyttä bändiä kohtaan, olen löytänyt hyvin hitaasti siitä itseäni innostavia elementtejä. Jos bändi on lukijalla täysin tuntematon, suosittelen aloittamaan siihen tutustumisen tästä levystä.

Secret Treaties on vahva kokonaisuus, jossa on paljon samoja elementtejä kuin bändin kahdessa edeltäneessä levyssä, mutta tämä on niitä kaupallisempi, ja näin myös hiukan silotellumpi. Hankittuani levyhyllyyn useampia bändin alkuajan vinyyleitä, huomasin kuuntelevani useammin heidän edellistä julkaisua. Aiempaa silotellummasta tuotannosta huolimatta Secret Treaties ei noussut aivan Amerikan albumilistan huipulla, mutta sijalle 53 kuitenkin.

Sony julkaisi vuonna 2001 levystä remasteroidun painoksen, jossa on mukana kolme sessioista ylijääneen biisin lisäksi singlenä julkaistu versio avausraita Career Of Evil sekä myöhemmin julkaistu bändin studioversio heidän keikkabravuurista Born To Be Wild.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit