Blues Alive
Kahden blues-albumin jälkeisellä kiertueella kesällä ja syksyllä 1992 Gary Moore ei juuri soittanut 70- ja 80-luvun raskaampaa materiaaliaan. Säästäväinen levyostaja saa livelevyn ostaessaan itselleen Still Got The Bluesin ja After Hours'in maukkaimmat palat.

Gary Mooren kevään ja kesän 1990 Still Got The Blues -kiertue oli todella iso tapahtuma, ja oli selvää että huippusuosittu levy saisi jatko-osan. Ja luonnollisesti myös oman kiertueensa. Blues Alive on todella maukas dokumentti siitä kuinka uuden nousun uralleen saanut kitaristi antaa jokaisessa biisissä kaikkensa, ja kuinka koko bändi on hänen kanssaan mukana menossa. Levy on jätetty riittävän särmikkäästi ja sen kuuntelu on palkitsevaa vielä reilu 20 vuotta ilmestymisensä jälkeen  

Levytiedoissa ei kerrota keikan äänityspäivää, mutta oletan ainakin osan tulevan lokakuun 4. ja 5. päivältä, jolloin Moore esiintyi Lontoon Royal Albert Hallissa. Jälkimmäinen ilta oli myös yksi harvoista jolloin kuultiin Parisienne Walkways. Moore esiintyi viisi viikkoa myöhemmin (11.11) saman kaupungin intiimillä Town & Country Clubilla. Osa Blues Aliven biiseistä tulee vain videokasettina julkaistulta Live Blues. Luonnollisesti 97 minuuttinen video on katsottavissa YouTubesta. Kymmenen vuotta myöhemmin julkaistun Best Of The Blues kokoelman bonuslevyllä on mukana clubi-keikalta B.B. Kingin kanssa esitetty The Thrill is Gone.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit