Spectres
Kuuntelin BÖC:tä aika paljon 80-luvun puolessa välissä, mutta myytyäni vanhat vinyylini pois en hankkinut niiden tilalle CD-levyjä. Ostettuani joskus 90-luvun lopussa heidän kokoelman huomasin sen jäävän vähälle soitolle joten laitoin senkin levyn kiertoon. Vasta vuonna 2007 ostin Spectres-kiertueella äänitetyn liven, ja pari vuotta myöhemmin lontoolaisesta divaristi löytyi hyllyyni hyväkuntoinen Spectres LP.

Bändin lavasettiin varmasti ikuisiksi ajoiksi jäänyt Godzilla avaa albumin todella energisesti. Biisi kuuluu ehdottomasti orkesterin parhaimpiin hetkiin, ja se on loistava avausraita samalla tavalla kuin esimerkiksi Highway Star on Deep Purplen Machien Headilla tai Neon Knights Black Sabbathin Heaven And Hell -albumilla. Myös kakkospuolen avaava RU Ready 2 Rock on hieno starttikappale, mutta oma suosikkini levyltä on yhdessä Ian Hunterin kanssa tehty Goin’ Through the Motions.

Sony julkaisi tästä levystä vuonna 2007 remasteroidun painoksen, jolla on mukana bonuksena neljä sessioista ylijäänyttä raitaa. Näitä kappaleita en ole kuullut.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit