Some Enchanted Evening
Kuuntelin BÖC:ia aika paljon nuoruudessani 80-luvun puolessa välissä, mutta myytyäni vanhat vinyylini pois en hankkinut niiden tilalle CD-levyjä. Some Enchanted Evening jäi kuitenkin mieleeni loistavana livelevynä. Joskus 90-luvun lopussa hankkimani kokoelman jäi vähälle soitolle joten laitoin senkin kiertoon.

Some Enchanted Evening LP oli edeltäjästään (ja seuraajastaan) poiketen vain yhden levyn mittainen. Sen mitä se häviää laajuudessaan se ottaa kaksinkerroin takaisin tiukkana soittona ja timantinkovalla settilistalla. Ei ole mikään ihme että albumi on vuosikymmenien aikana kohonnut bändin toisiksi eniten myydyksi. Ja tietenkin juuri tällaiset levyt saavat myös levy-yhtiön sormet syyhyämään. Runsaalla bonusmateriaalilla varustettu legacy editionin ehdoton kohokohta on DVD bändin 1978 keikasta. 

Sony ei ole uskaltanut koskea alkuperäisen albumin biisijärjestykseen vaan on heittänyt kuusi bonusbiisiä sekä käsittämättömän typerän ja täysin turhan vaihtoehtoisen version We Gotta Get Out Of This Placesta alkuperäisen kattauksen perään. Itse olisin mielummin kuunnellut levyn alkuperäisen keikkasetin muodossa. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit