Mirrors
Blue Öyster Cult oli yksi niitä bändejä joita musisoivat nuoruudenystäväni 80-luvun alussa kuuntelivat. En kuitenkaan muista lainanneeni heiltä Mirrorsia. Taisin kuunnella levyn ensimmäisen kerran kokonaisuudessaan vasta 2000-luvun alussa, jolloin lopulta innostuin Isosta Omenasta tulleesta bändistä. Alkuperäisen jenkki-LP:n hankin kokoelmaani vasta 2014.

BÖC vaihtoi Mirroraille managerinsa Sandy Pearlmanin tilalle uudeksi tuottajaksi Tom Wermanin. Hän oli yksi 70-luvun lopun menestyneimmistä tuottajista, joka oli esimerkiksi onnistunut tekemään pitkään musiikkibisneksessä mukana olleesta Ted Nugentista kaupallisesti menestyvän tähden. Viimeisimpänä meriittini tuottajalla oli pop-rock bändi Cheap Tricks'in kaksi menestyslevyä.

BÖC ei voi syyttää pelkästään tuottajaansa tämän levyn epäonnistumisessa, sillä levyn biisien joukossa on aivan liian monta turhanpäiväistä radioystävällistä biisiä. Werman ei onnistu tekemään bändin materiaalista samalla tavalla kiehtovaa pop-levyä kuin esimerkiksi Tricks'in Heaven Tonight. Ilkeästi voisi sanoa että levyn paras puoli on sen lyhyt kesto. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit