Fire Of Unknown Origin
Tutustuessani  kuusitoistavuotiaana Blue Öyster Cultiin keväällä 1982 Fire Of Unknown Origin oli heidän tuorein studiojulkaisu. Tosin kaverini, joka minut bändin musiikkiin tutustutti ei halunnut tätä levyä minulle lainata vaan tyrkkäsi kainalooni (tuolloin vallitsi yhä LP-aikakausi) bändin kaksi ensimmäistä levyä.

Pari Fire Of Unknown Originian edeltänyttä levyä oli menestynyt kaupallisesti alle odotusten, joten tällä levyllä bändillä oli niskassaan menestyspaineita. Sen biisit ovat paikoin turhankin pliisuja sopiakseen tuolloin vallinneeseen musiikkimakuun. Singlenä julkaistu Burnin' On You olisi voinut hyvinkin olla REO Speedwagonin tai Journey kaltaisten AOR-bändien levyltä. Vinyyli-innostuksen vallassa 2014 hankin sekö singlen että LP:n kokoelmaani. Muistin virkistämiseksi kuuntelin levyn muutaman vuoden tauon jälkeen. Levy kuulosti jopa paremmalta kuin synkimmässä mielessä muistin. Popmusiikkia ammattitaidolla, mutta ei suurella sydämellä.

Edellisen levyn tapaan tuottaja hääri Martin Birch. Samoihin aikoihin tämän levyn kanssa hän tuotti myös Iron Maiden kakkoslevyn Killers ja Whitesnaken Come An' Get It.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit