Extraterrestrial Live
Kuuntelin tätä liveä viimeksi kesällä 1982 ja minulla oli siitä ristiriitaiset muistikuvat sillä olin tutustunut ennen sitä bändin edelliseen livelevyyn Some Enchanted Evening'iin, josta pidin varauksetta. Sitä seuranneet kolme studiolevyä eivät olleet nousseet sen enempää kaupallisesti kuin taiteellisestikaan bändin alkuaikojen julkaisujen tasolle.

Kuunneltuani levyn ensimmäisen kerran 28 vuoteen, huomaan ettei lähes 80 minuuttisen levyn 13 biisistä kuin viisi tullut noilta heikompina pitämiltäni studiolevyiltä. Tosin tämän levyn parhaat piisit löytyvät edelliseltäkin liveltä Doors-klassikkoa Roadhouse Bluesia lukuunottamatta.

BÖC-fani omistaa varmasti kaikki bändi livelevyt, koska ne ovat aina vähintäänkin laadukkaita, ja bändin musiikki pelaa keikkatilanteessa. Oma etäinen suhteeni bändiin ei johdu siitä ettei heidän keikkakunto kestäisi kriittistä tarkkailua. Heidän musiikki ei vain ole aivan sitä mitä mieluiten kuuntelisin. Tämän kirjoitettuani hankin lontoolaisesta divarista parilla punnalla levyn alkuperäisen UK-vinyyliprässäyksen. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit