Dangerous Age




En seuranut 80-luvulla Bad Companyn toimintaa, mutta voin kuvitella kuinka kiukkuinen olisin ollut tämän levyn ilmestymisen myötä. Soolouralle lähteneen Paul Rodgersin tilalle mikrofonin varteen tullut Brian Howen lauluääni ei muistuta lainkaan edeltäjäänsä ja samalla bändin musiikista häipyy viimeinenkin bluessavy. Jo edellinen albumi oli selvä suunnanmuutos kohti hittilistoja ja radioystävällistä rockia. Basisti Boz Burrell'in lähdettyä bändistä edellisen levyn jälkeen, alkuperäinen nelikosta oli jäljellä enää Simon Kirke ja Mick Ralphs.

Jos unohdetaan turha vertailu laulajien välillä ja kuunneellaan levy levynä, Dangerous Age on erinomainen poplevy. Levyn suurimman radiohitin No Smoke Without A Fire lisäksi se on täynnä tyylikkäitä kappaleita, joista ballaadi Something About You on kuin Foreignerilta otettu, tosin ilman tuon bändin tavaramerkkiä eli ylisentimentaalisuutta.

Atco Records lisensoi levyn julkaisun ja siitä on myynnissä vuonna 2010 otettu painos. Jostakin syystä levyä ei ole myynnissä tiedostoina iTunesissa eikä Amazonissa (elokuussa 2010).

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit