Stories Told & Untold
Uransa huipun 70-luvun loppupuolella kokenut Bad Company oli valitettavasti 90-luvun puoleen väliin mennessä vajonnut musikkimaailman keskinkertaisuuksien joukkoon. Alkuperäinen kokoonpano palasi yhteen esiintyen lyhyesti edellisen managerinsa Peter Grantin hautajaisissa joulukuussa 1995.

Bändin edellinen Company Of Strangers oli musiikillisesti selvä paluu bändin bluespohjaiseen musiikkiin, mutta tämä albumi tavoittelee jotakin Amerikan aikuisrockin genreä ollen niin pliisi että itse jaksan vain vaivoin kuunnella sen kokonaan. Tämän olen kuitenkin useamman kerran tehnyt kuin odottaen tajuavani sen suuruuden.

Naislaulajia, soulahtavan sujuvaa musiikkia sisällään pitävä levy ei vain millään uppoa itseeni. Jos minulla olisi kylässä vähemmän tuttuja pariskuntia ja taustalle tarvittaisiin aikuiseen makuun sopivaa hajutonta ja mautonta musiikkia, voisin hyvin laittaa tämän albumin soimaan. Eikä taatusti kukaan kysyisi siitä mitään. 

Stories Told & Untoldia kuunnellessa tuntuu siltä ettei bändiä ole itsekään uskonut omaan tekemiseensä. Se on nimittäin uudelleen äänittänyt useita sen suuria 70-luvun biisejä. Ehkä alkuperäisen trion ja Paul Rodgersin välien lempeäminen siirsi ajatukset tulevaan comebackiin. Voin hyvin mieleni todeta että lukijan kannattaa tämä levy jättää väliin. Niin aion itsekin jatkossa tehdä. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit