Electric Jewels
Electric Jewels on selvästi viihdyttävämpi kuin hieman päämärättömät ja sekavat kaksi edeltäjäänsä. Tätä saavutusta nostaa se, että bändi oli hajota kesken levyn äänityksiä kun alkuperäisjäsenet David ja Ritchie Henman erosivat siitä. Vuotta aiemmin veljesten serkun Jimin tilalle tullut basisti Jim Clench sekä ainoaksi alkuperäisjäseneksi jäännyt Myles Goodwyn laittoivat samanaikaisesti bändin uusiksi ja äänittivät vakuuttavan uuden levyn.

Levyn avaava Weeping Widow starttaa kuin folklaulu, mutta kasvaa huimasti päästessään kunnolla vauhtiin. Kerrassaan hieno osoitus kanadalaistrion rokkaavammasta puolesta. Yhdeksän biisin joukossa ei ole yhtään hävettävän heikkoa raitaa vaikka akustinen ballaadi You Opened Up My Eyes ja vuosia myöhemmin Greatest Hits kokoelmalle valittu Lady Run, Lady Hide eivät minua innosta.

Mikäli lukija haluaa tutustua siihen millaista rockmusiikkia Kanadassa tehtiin ennen maan ykkösbändiksi noussutta Rushia, Electric Jewels on ehdottomasti huomion arvoinen unohduksiin jäännyt helmi.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit