Stand Back
Kanadalaisen April Winen neljäs studioalbumi on soinnut työpaikallani useasti. Siitä huolimatta en ole sen varaukseton fani. Bändin koko 70-luvun tuotanto on siinä määrin epätasaista ettei sieltä löydy yhtään klassikkostatukseen noussutta albumia. Vaikka levy myi bändin kotimaassa rekkalasteittain, mukana on tälläkin kertaa pari kamalaa biisiä. Tuotannollisesti levy eroaa edeltäjistään ja veikkaan että studiossa on vietetty huomattavasti pidempää kuin kolmea edeltävää levyä tehtäessä.

April Wine on puhtoinen poprockbändi, jonka biisit eivät kumminkaan ole yhtä siirappisia kuin mielestäni samaan genreen kuuluvien Foreignerin ja Toton. Pienoiseksi hitiksi noussut I Wouldn't Want To Lose Your Love on tästä hieno esimerkki. Bändin kokoelmalevyiltä usein löytyvä hempeä biisi ei valu kanadansiirasppia vaan on rockuskottava. Melodinen ja nopea Not For For You, Not For Rock 'n' Roll on noussut levyltä omaksi suosikikseni. Voisin olettaa biisin Wouldn't Want Your Love (Any Other Way) soinneen aikanaan myös USA:n radiokanavilla.

Levy-yhtiö poimi levyltä bändin ensimmäiselle Greatest Hits -kokoelmalle peräti kolme biisiä. Näistä Oowatanite taitaa löytyä noin sadalta muultakin bändiltä julkaistulta kokoelmalta. Itse en ole biisin sydänystävä. Sitä vastoin levyn päättävä singlenäkin menestynyt Tonight Is A Wonderful Time To Falling Love on mukava popkappale, jossa on käytetty hienosti lehmänkelloa ja muita percussio instrumentteja.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit