The Whole World's Goin' Crazy
Luin Wikipediasta tämän levyn olleen vuonna 1976 Kanadan historian ensimmäinen ennakkomyynnillään platinaa tienannut julkaisu. Mahtoikohan moinen kasa levyjä tehdä myös kauppansa kuluttajille saakka? Kolme vuotta myöhemmin julkaistulle Greatest Hits kokoelmalle ei päätynyt levyltä kuin kaunis, pianolla soitetun Like A Lover Like A Song. Biisi oli ilmestyessään todella iso hitti Pohjois-Amerikassa.

Aiempiin albumeihin verrattuna Goin' Crazy -levy kuulostaa kokeilevammalta ja kiinnostavammalta. Biisien joukossa on esimerkiksi pitkä jamibiisi We Can Be More Than We Are, mutta myös hyvin svengaava, ja hieman Glenn Hughes tyyliin laulettu Rock 'n' Roll Woman. Materiaalin erilaisuus ei tee levystä sillisalaattia sillä kyllä siltä esiintyvän bändin tunnistaa. Levy on juuri sopivasti jotakin muuta kuin siihen asti oli totuttu.

Bändin kitaristilaulajan Myles Goodwyn lisäksi biisejä tehnyt Jim Clench lähti bändistä ennen albumin äänityksiä, mutta hän palasi siihen 17 vuotta myöhemmin kun bändi aloitti toimintansa uudestaan. Clenchin tilalle bassoon tullut Steve Lang oli bändissä yhdeksän vuotta aina sen ensimmäiseen hajoamiseen vuoteen 1984 saakka.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit