Black Butterfly
Buckcherry epäonnistui vuonna 2001 kakkoslevyllään, joka jäi tasoltaan keskinkertaiseksi ja selvästi bändin esikoislevyä heikommaksi. Tällä neljännellä levyllään bändi toistaa itseään eli ei onnistu tekemään kahta peräkkäistä loistavaa levyä. Tosaalta tämä seikka tekee siitä inhimillisen rokkiryhmän.

Black Butterfly on pullollaan ihan hyviä rokkikappaleita, joista mikään ei toisaalta nouse muutaman kuuntelukerran jälkeen ylitse muiden. Bändi on silti panostanut studiotyöskentelyyn sillä vaikka biisit ovat edellisten levyjen tapaan aika räkäisiä niiden taustat on soitettu tarkasti.

Black Butterfly julkaistin Euroopassa kahteen kertaan, ensiksi syksyllä 2008 ja toisen kerran toukokuussa 2009. Jälkimmäisessä julkaisussa räkäisen ryyppylaulun Too Drunk tilalle on laitettu bändin versio Deep Purplen Highway Starista. Se ei tuo biisiin mitään uutta ehkä tuplakitarasooloa lukuunottamatta, mutta kertonee tietysti bändin vaikutteista.

Levystä julkaistiin erikoispainos, jossa on mukana pari demoa. Niiden lisäksi albumin sessioista "vuoti" julkisuuteen neljä biisiä ennen levyn ilmestymistä. Näistä kolme ei mahtunut levylle.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit