Awake
Bändin kolmas levy tehtiin vuonna 1994 samalla kokoonpanolla kuin yllätyshitin sisältänyt kakkosalbumi. Oma kiinnostukseni bändiä kohtaan syntyi vasta paljon myöhemmin heidän julkaistessa oman versionsa Deep Purplen maineikkaasta Made In Japan -livelevystä. Moinen rohkea veto herätti itsessäni halun tutustua bändin omaan studiomateriaaliin. Otin bändin levyt lähempään tutustumiseen keväällä 2010.

En tiedä kuinka progemetalli määritetään, mutta minulle juuri Dream Theater edustaa kyseistä genreä parhaimmillaan. Heidän sävellykset ovat paikoin hyvinkin mutkikkaita, soitanto on kautta linjan laadukasta niin kuin yliopistotason musiikkikoulutusta saanneilta muusikoilta osaa odottaa. Musiikki on paikoin todella raskasta mikä erottaa genren bändit 70-luvun proge poppoista. Jos bändin muusikoiden diggailun kohteena on samanaikaisesti Black Sabbath ja King Crimson voi sen oma musiikki olla yllätävä sekoitus eri kantaisien vaikutteista.

Aweke kuulostaa ensikuuntelemalta todella nautittavalta levyltä, mutta palaan arviooni kuunneltuani sitä ja bändin muita levyjä hiukan enemmän.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit