A Change Of Seasons
1970-luvulla julkaistiin paljon vinyylilevyjä, joiden toinen puoli koostui studio- ja toinen puoli liveäänityksistä. CD-aikakaudella niitä on julkaistu formaatista johtuen harvemmin. Vuonna 1995 julkaistu A Change Of Seasons koostuu yhdestä pitkästä studiokappaleesta ja neljästä tammikuussa 1995 Ronnie Scott's Jazz Clubilla Lontoossa äänitetystä cover biisistä.

Seitsemään osaan jaettu levyn nimiraita A Change of Seasons on kansilehden mukaan sävelletty jo vuonna 1989 ja tarkoitettu alkujaan Images And Words -levylle. Reilun 23 minuutin mittaisena se on bändin ensikosketus 70-luvun progebändien formaattiin, jossa biisin kestot lähentelivät vinyylipuoliskon maksimipituutta.

Bändi esitti pitkän coversetin intiimillä jazzklubilla, ja tuosta setistä levylle päätyivät versiot Deep Purplen Perfect Strangerista ja Elton Johnin Funeral For A Friend/Love Lies Bleeding sekä kaksi toisistaan huimasti eroavaa koostetta. Led Zeppelin medley onnistuu nappiin mutta levyn päättävä The Big Medley nimen saannut progesillisalaatti ei minusta ole kovinkaan onnistunut. Mahalaskusta huolimatta levy on bändin fanille pakkohankinta. Ihmettelen ellei levyn tulevien vuosien painoksiin saada lisää livemateriaalia coverillan äänityksistä.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit