Soundgarden: Louder Than Love
Itseltäni meni aikanaan 90-luvun alussa koko grunge ohi korvieni. Vasta uuden vaihtoehtoisen rockmusiikin ollessa jo kohtuullisen vanhaa ja normitettua, ostin bändin Superunknown levyn. Muiden aikakauden bändien kuten Nirvanan musiikki tuli allekirjoittaneelle tutuksi vasta seuraavalla vuosituhannella.

Soundgardenin toinen pitkäsoittolevy Louder Than Love ja sen biisit olivat minulle täydellinen mysteeri laittaessani levyn soimaan eräänä toukokuun iltana vuonna 2010. Ihmettelen kuinka tutulta se kuulostaa vaikka en ole sitä koskaan kuullutkaan. Audioslave ja Cris Cornell'in soololevyt ovat kuin huomaamatta tasoittaneet tietä näiden Soundgardenin alkuajan levyihin tutustumiseen.

Parin kuuntelukerran jälkeen voin kertoa pitäväni tästä levystä. Erityisesti rauhallinen Fell On Black Days ja raivoikas Big Dumb Sex jäivät soimaan päähäni, mutta kyllä levy on muutenkin täynnä hyvää rockmusiikkia.

Fresh Deadly Roses ja Beatlesin Come Together löytyvät levyn alkuperäisten singlejulkaisujen B-puolilta kuten myös uusversio alkujaan jo vuonna 1985 äänitetystä Heretic. Nämä eivät ole myynnissä ainakaan iTunesissa (toukokuussa 2010).

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit