Soundgarden: Superunknown
Kirjassa The 500 Greatest Albums Of All Times tämä albumi arvioitiin maailman 332. parhaaksi. Arvio pohjautuu vuonna 2003 Rolling Stone -lehden tekemään kyselyyn, jossa sadat musiikkialan ammattilaiset listasivat kukin 50 omaa suosikkilevyään. Vaikka itse en listauksia juuri harrasta, kyseinen kirja on kiinnostavaa luettavaa.

Nirvana ja Pearl Jam olivat tehneet Seattlesta 1990-luvun alussa koko maailman musiikkimedian huomion kohteen. Soundgarden oli perustettu samassa kaupungissa ja se oli kuulunut grungeksi kutsutun musiikkisuunnan perusbändeihin. Tällä Jenkkien albumilistan ykköseksi nousseella albumillaan he pyrkivät tietoisesti ottamaan etäisyyttä ns. Seattle-soundiin. En tuntenut bändin aiempaa tuotantoa kuultuani levyä opiskelukaverini luona, mutta muistan hänen suhtautuneen Superunknowniin hiukan vähätellen. Vaikka myöhemmin olenkin tutustunut bändin muuhun tuotantoon tämä levy on säilyttänyt paikkansa. 

Levyn Eurooppa-versiolla on bonusbiisi She Likes Surprises. Sen lisäksi snkkujen b-puolille laitettiin neljä sessioissa syntynyttä biisiä. Niiden lisäksi bändi äänitti niin paljon materiaalia että kun levystä joskus julkaistaan erikoispainos se sisältänee bonuksia lähes saman verran kuin alkuperäisellä levyllä oli biisejä. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit