Soundgarden: Screaming Life/Fopp
En seurannut Screaming Life ja Fopp -levyjen ilmestymisen aikoihinn vaihtoehtomusiikin rintamaa. Niinpä tutustuminen bändin alkumertriin jäi niinkin myöhäiseen kuin toukokuuhun 2010. Nyt nämä levyt ovat siis jo lähes antiikkia vaikka ilmestyessään niiden raaka, ja tavallaan jopa synkän likainen soundi oli uusinta uutta.

Soundgardenin ensijulkaisu oli 1987 julkaistu kuuden biisin mittaisen Screaming Life -EP. Samoissa sessioissa syntynyt, ja seuraavana vuonna Flower-sinkun b-puolelle laitettu Toy Box'in olisi tietysti voinut laittaa tälle kahden EP:n sisältämälle CD:lle. No, täytyyhän levy-yhtiöille jäädä sinkku B-puolia tulevia kokoelmalevyjä varten ;-). Vaikka EP on ehtinyt ikääntyä jo 23 vuotta, se kuulostaa yhä todella maukkaalla parketilta. 

Soundgardenin toinen EP-julkaisu oli 1988 jälleen EP:nä julkaistu Fopp. Sen kanssa samoihin aikoihin vuonna 1988 julkaistiin levy-yhtiön Sub Pop 200 -kokoelma, jonne Soundgarden teki biisin Sub Pop Rock City. Tämäkin biisi taitaa yhä odottaa CD-julkaisuaan. Fopp on minulle flop eli en pidä sen funkmaisuudesta. Bändin uuden tulemisen myötä voisi olettaa, että heidän ensimmäisen vuoden julkaisuistaan ja äänityksistä saataisiin markkinoille vielä tätä CD:tä kattavampi julkaisu

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit