Touring Band 2000 (DVD)
 

Touring Band 2000 on Pearl Jamin ensimmäinen konsertti-DVD. Se on koostettu pätkistä, joita on kuvattu yhtyeen Binaural-kiertueen varrelta. Materiaali näyttää yllättävän samanlaiselta koko ajan siitä huolimatta, että vaatteet, lavarakenteet jne. muuttuvat vähän väliä. Vaikkei bändi oikein mitään lavalla teekään, sen toimintaa on mielenkiintoista seurata. Kitaristit Stone Gossard ja Mike Gready haahuilevat omilla puolillaan lavaa, Jeff Ament jammailee lähes paikallaan oman vahvistimensa edessä, Matt Cameron on oma energinen ja hymyilevä itsensä rumpujensa takana ja Eddie Vedder laulaa paremmin kuin koskaan ja soittaa yllättävän paljon kitaraa. He soittavat tiukasti yhteen, vaikka näyttävät pääasiassa jammailevan itsekseen. Yleisöä ei juuri kuvata, mutta siitä huolimatta konserttifiilis välittyy ihan hyvin kotikatsomoon.

 

Konserttiosuudessa on kappaleita peräti 28, joten eiköhän oma suosikki sieltä jostain löydy. Musiikkia on yhtyeen koko uralta. Kuten jo mainitsin, Eddie Vedder on erinomaisessa vedossa koko DVD:n ajan, ovat valinneet pätkät hyvin, ja pelkästään hänen eläytymisensä seuraaminen vangitsee katselijan ruudun eteen. Soundit ovat sen verran hyvät, että keikkaa myös kuuntelee ihan ilokseen.

Bonuksena on mm. Do The Evolution ja Oceans -videot, kuvaa yhtyeen Euroopan kiertueelta ja ns. Matt Cam josta voi katsella valittuja biisejä rumpalin vinkkelistä. Jos Ten ja yhtyeen muut varhaiset albumit eivät ole hallussa, tästä on hyvä aloittaa tutustuminen Pearl Jamiin, maailman ehkä parhaaseen grunge-yhtyeeseen. Tämä olisi hieno nähdä isolta kankaalta!

 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit