Bachman-Turner Overdrive II
Lienee yleisesti hyväksytty tosiasia, että 1970-luvun raskaan rokin tärkemmät bändit tulivat Englannista. Led Zeppelin, Black Sabbath ja Deep Purple saivat kumminkin seuraa pohjois-amerikkalaisista bändeistä. Yksi näistä on kanadalainen BTO.

En tiedä kuinka paljon Kanadasta on aikanaan löytynyt kultaa, mutta tällä levyllään Bachmanin veljestrio sekä basisti Fred Turner iskivät kultasuoneen. Levy menestyi erinomaisesti myös kovilla Amerikan musamarkkinoilla. Samoihin aikoihin ilmestyneistä levyistä esimerkiksi sittemmin klassikkoasemaan kohonnut Montrose I ei menestynyt lähellekkään yhtä hyvin kuin BTO II.

Kahdeksan biisin joukossa on bändin kuuluisimmaksi kappaleeksi kohonneen Takin' Care Of Business lisäksi nopea rokkibiisi Let It Ride sekä uskomattoman monivivahteinen Welcome Home. Siinä svengaavaa jazztunnelma vaihtuu hetkessä todella raskaalla kädellä soitettuun heavy rockiin. Aivan timanttiluokkaan BTO II ei kuitenkaan kohoa sillä Tim Bachmanin laulama hänen oma biisi I Don't Have To Hide ja Tram latistavat levyn kakkospuolta ennen levyn päättävää Takin' Care Of Business.

Onnistuin löytämään itselleni syksyllä 2013 berliiniläisestä divarista hämmästyttävän laadukkaan 1973 US-painoksen.

Petri Myllylä

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit