High 'n' Dry
Tutustuin Def Leppardin esikoislevyyn samalla kun lainasin juuri ilmestyneen Dry 'n' High'n lapsuuden naapurinpojalta. Esikoinen ei oikein osunut, mutta tämä levy vaikutti muutaman kuuntelukerran perusteella asiallisemmalta. Mutta en sitä kuitenakaan itselleni äänittänyt ja vakavami tutustuminen tapahtui kun sen seuraaja Pyromania keikkui Suomen listan kärjen tuntumassa kevättalvella 1983. Se päätyi osaksi vinyylikokoelmaani kuitenkin vasta 2014, jolloin hankin paljon muitakin oman nuoruuteni vinyylilevyjä.

Hig 'n' Dry on ensimmäinen kolmesta Robert John "Mutt" Langen tuottamasta Leppard-levystä. Trilogian ensimmäinen osa siis. Moni näkee sen jonkinasteisena harjoituskappaleena, jossa bändi ja tuottaja tutustuvat toisiinsa, ja havaittuaan asioiden toimivan, etenevät askel askeleelta kohti täydellisen rock-levyn tekoa. Jos jätetään tällainen spekulaatio ja kuunneellaan levy levynä, High 'n' Dry ansaitsee monta kiljahdusta ja kättentaputusta. Se on nimittäin pahuksen hieno levy, jolla on riittävä määrä hienoja biisejä, tosin ilman yhtäkään elämää suurempaa hittiä.

Vuonna 1984 uusintajulkaistuun levyyn liitettiin bonuksina uudet miksaukset Bringin' On The Heartbreak ja sinkun b-puolelle laitetusta Me & My Wine -biiseistä. Levystä ei ole toistaiseksi julkaistu kahden seuraavan levyn tavoin kahden (CD-)levyn keräilijäversiota.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit