Chickenfoot: Get Your Buzz On (DVD)
Nykyään bändi kuin bändi julkaisee konserttivideoitaan joten valtavasta tarjonnasta on vaikea poimia todella kiinnostavat tuotteet. Nähtyäni YouTubessa Chickenfootin videopätkiä, osasin odottaa heiltä hyvää keikkadokkaria. Katsottuani sen ensimmäisen kerran minun oli pakko ottaa se välittömästi uusintakatseluun.

on yksi nautittavimmista näkemistäni keikkavideoista. Neljä ammattilaista tarjoaa kuulijoille yhtä biisiä (Runnin' Out) vajaan levyllisen omaa tuotantoaan turvautuen klassikoihin vasta encoressa. Moinen itsevarmuus voi tuntua lähes hulluudelta kun tietää mitä menestyslevyjä soittajilla on ansioluettelossaan. Bändin soitto on jopa sähäkämpää ja Hagarin tulkinta monisyisempää kuin studiolevyllä. 

Keikan ensimmäiset 11 biisiä tulevat kokoonpanon ykköslevyltä. Bändi soitti ensimmäisenä encorena Deep Purplen Highway Starin, joka tuli Sammy Hagarille hiukan yllätyksenä. Tämä tippui kuitenkin pois videolta, mutta se julkaistiin vuonna 2012 legendaarisen Machine Head LP:n 40-vuotis tribuuttilevyllä Re-machined. DVD:llä encoreina kuullaan ja nähdään Sammyn Hagarin Montrose-ajan Bad Motor Scooter sekä Who-klassikko My Generation. Yllättävin biisivalinta on kuitenkin perus-CD:ltä uupunut, esikoislevyn LP:n bonusraita Bitten By The Wolf. Akustisena bluesina alkava biisi toimii kuvamuodossa erinomaisesti sillä myös rumpali Chad Smith asettuu lavan eturintaman pienen bassorumpunsa kanssa. Siirryttäessä sen sähköiseen osaan Joe Satriani heittää todella hienon slidesoolon. Mutta ei se toki ole keikan ainoa kitarajuttu sillä kuten tiedetään Satriani on instrumenttinsa ehdoton velho. 

Videon ohjaajalle täytyy lähettää onnittelut. Vaikka välillä pelleillään rakeisella kuvalla, on 16 HD-putkella kuvatut kamera-ajot enimmäkseen perinteisiä ja keski-ikäiselle katselijalle riittävän pitkiä. Kuva tukee bändin raskasta ja hidasta hardrockia. Kuunneltuani kaksi sen kolmesta miksauksesta, joudun jälleen kerran pyörtämään aiemman ehdottomuuteni. Blu-rayn monikanavainen DTS HD-Master miksaus on todella vakuuttavaa kuunneltavaa. Kuuntelen kaikki viime vuosituhannella tehdyt vintage-äänitykset yleensä pelkästään stereona, en tee sitä juurikaan näiden uusien äänitysten kanssa. Ymmärrän toki etteivät kaikki musafanit halua sisustaa TV-huonetta kuudella kaiuttimella joten onneksi levyn kaksikanavainen ääni pelaa sekin moitteettomasti.

Neljä Dodge Theatressa Phoenix-issä 23.9.2009 kuvatun keikan biisiä päätyi 2012 julkaistulle LV:lle. Ja viisi vuotta myöhemmin se julkaistiin kokonaisuudessaan (tosin ei autenttisessa järjestyksessä) osana Best + Live kokoelmaa.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit