Gene Simmons demo
Van Halen kuulostaa vuonna 1976 tutulta bändiltä. Ero kahden vuoden kuluttua julkaistavan ensialbumin ja näiden demonauhojen välillä on kumminkin selvä. Jälkiviisaana jokainen musiikkifani voi väittää tajunneensa välittömästi demon kuultaan kuulleensa siinä tulevan suuruuden. Tosiasia on kumminkin se että Kiss-basistin manageri ja taustavoimat eivät kiinnittäneet bändiä äänityssessioiden jälkeen. Myöhemmin Gene Simmons on tosin siirtänyt tästä vastuun toisille.

Kymmenen biisin demolta löytyy sellaisenaan myöhemmin julkaistuja bisejä kuten dynaaminen Runnin' With The Devil, One ja Somebody Get Me A Doctor. She's The Woman tehtiin uusiksi 35 vuotta myöhemmin albumille A Different Kind Of Truth

Van Halenin demo- ja keikkaäänityksiä ajalta ennen ensilevyn äänityksiä syyskuussa 1977 on julkaistu arviolta kymmenen tuntia, mutta laadullisesti ne vaihtelevat hyvin paljon. Zero niputtaa yhteen 10 demoa lyhyestä sessiosta ja kun sen äänenlaatu on erinomainen, on se ehdottomasti suosituksen arvoinen bootleg-levy bändin faneille.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit