Silent Reign Of Heroes
Vaikka Molly Hatchetin toinen perustajajäsenistä palasi bändiin 2000-luvulla, bändi on yksi ensimmäisistä ilman alkuperäismiehistöä menestyksekkäästi (taiteellisesti ja kaupallisesti) toimintaansa jatkaneista bändeistä. Alkuperäinen laulaja Danny Joe Brown joutui jättämään leikin terveydellisistä syistä kesken edellisen levyn äänityssessioissa joten Silent Reign Of Heroes on tehty kokonaan bändiin vuoden 1984 jälkeen tulleiden muusikoiden toimesta.

Minulle hehkutettiin aikoinaan tätä levyä, mutta tietäen ettei sillä soita alkuperäisiä muusikoita, jätin sen hankkimatta. Levy ehti itse asiassa  13 vuoden ikään ennen kuin nappasin sen itselleni samalla kuin hankin bändin koko tuotannon. Muutaman kuuntelukerran jälkeen jouduin häpeäkseni toteamaan että musiikillisesti tämä on ihan kelpo sounthern/hard rock julkaisu. Bändi kuulostaa tutulta, biisit kulkee mukavasti boogien tahdissa ja kaikki palikat on niin sanotusti paikallaan. Tuskin minä tätä levyä tulen jatkossa kuuntelemaan sillä minulla on vinyylihyllyssäni bändin klassikoita, joita niitäkään en soita kovin usein.

Uuden bändin keikkoja on usein kehuttu erinomaisiksi. Heidän setti rakentuu luonnollisesti pitkälti alkuperäisen bändin tunnetuimpien biisien ympärille. Yksi bändin ehdottomista klassikoista, Fall Of The Peacemaker on äänitetty tälle levylle uudestaan. Akustiset kitarat, jouset, Bobby Ingramin karhea ääni tekee kunniaa biisin alkuperäiselle versiolle.

Molly Hatchetin 90- ja 2000-luvun levyt julkaistiin vuonna 2010 näyttävinä vinyylijulkaisuina, joita en ole kumminkaan itselleni hankkinut. Taidan pärjätä niiden tiedostomuotojen kanssa.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit