Street Action
Nuoruudessani 80-luvun alussa kukaan ystäväpiiristäni ei tainnut tuntea Backman-Turner Overdrive sillä tutustuin heidän musiikkiin vasta Yhdysvalloissa seuraavan vuosikymmenen alussa. Bändin hitit kun soivat usein classic rock -radiokanavilla. Street Action ei sisällä hittejä, vaikka hyvä levy onkin. Siihen tutustuin vasta 2000-luvulla hankittuani kokoelmaani sen hyväkuntoisen amerikkalaisvinyylin. 

Randy Bachman siirtyi sivuun perustamansa bändin toiminnasta aloittaen suhteellisen laimeaksi jääneen soolouran. Hänen tilalle toisesta kanadalaisbändistä April Winesta tullut basistilaulaja Jim Clench jatkoi bassottelua C. Fred Turnerin siirryttyä Randyn saappaisiin bändin komppikitaristiksi. 

Street Action on musiikillisesti selvä ryhtiliike Freeways'iin verrattuna. Sen biisit ovat menevämpiä ja sisältävät jälleen sellaisia sävellyksellisiä koukkuja, joista bändi parhaiten tunnetaan. Vaikka sen vertailu bändin neljään ensimmäiseen ei ole oikeutettua, on bändin piristyminen niin selvä että noiden levyjen fanin kannattaa ottaa Street Action kuunteluun.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit