Gary Moore: Live In Stockholm: Wild Frontier Tour (VHS)
Olin keväällä 1987 Suomen armeijan palveluksessa ja missasin Gary Mooren Wild Frontier -kiertueen keikan Helsingissä. Tämä keikka on kuvattu innokkaan ruotsalaisyleisön edessä tuolla samalla kiertueella ja se julkaistiin aikoinaan VHS-videona. Äänitin aikoinaan videon stereoääniraidan C-nauhalle ja kuuntelin keikkaa vielä senkin jälkeen kun videokasetti oli 90-luvun puolessa välissä päätynyt divarin hyllylle. Ahkeran kuuntelun tuloksena keikka on säilynyt muistoissani laadukkaana dokkarina Mooren tuon ajan keikkailmeestä.

Sain joulukuussa 2009 nähdä alkuperäisen videonauhan DVD-kopion. Edellisestä katsulukerrasta olikin kulunut yli 20 vuotta. Olin aika innostunut tästä yllättävästä mahdollisuudesta katsoa keikka uudelleen. Yksi suurimmista yllätyksistä oli kosketinsoittaja Neil Carterin vahva panos laulajana. Näin hänet aikoinaan kahteen otteeseen (1983/84) Mooren bändissä, mutta silloin taisin tarkkailla enemmänkin Mooren kitarointia ja Ian Paicen rumputyöskentelyä

Alkuperäisellä videolla ei ole kokonaista keikkaa, mutta näistä tarjolla olevista herkuista itselleni mieluisimmat ovat uuden levyn nimiraita Wild Frontier sekä edellisen Run For Cover -levyn Military Man ja All Messed Up. Samaisen levyn keikalla turhaan venytetty Empty Rooms ei saa minua innostumaan.

Viisi keikan biiseistä on julkaistu audiomuodossa. Over The Hills And Far Away julkaistiin 1988 After The War -maxilla, Thunder Rising samaisen biisin metallikoteloon pakatulle CD-singlellä, Wild Frontier Ready For Love 7":lla, The Loner 12":lla ja Military Man samaisen Ready For Love singlen CD-versiolle. Näistä viidestä vain kolme laitettiin remasteroidulle After The War CD:lle.

Petri Myllylä

 

Tämä keikka kuvattiin pari päivää ennen kuin Moore esiintyi Helsingin jäähallissa. En ole nähnyt tätä videota, mutta keikalta jäivät mieleeni pelkistetty lava, joka koostui suurista laatikoista. Tältä videolta ne kai saisi palautettua paremmin mieleen.

Muutamat Tukholman keikan kappaleet päätyivät myös singleille. Tällä kiertueella Mooren rumpalina oli sittemmin varsin näyttävän ansioluettelon kerännyt Eric Singer.

Heikki Heino


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit