30th Anniversary Tour (video & audio)
Ennen tämän blueray-levyn saamista katselin bändin vuoden 1983 konserttivideon Rock Will Never Die. Vaikka uusi julkaisu on kuvattu rapiat 26 vuotta myöhemmin, on näillä kahdelle yhtävän paljon yhteistä. Molemmissa maestro Michael Schenker on hyvässä kunnossa ja soittaa tarkasti, ja ajoittain mielikuvituksellisesti. Vuonna 1983 bändin rytmiryhmän muodostivat pitkään toistensa kanssa soittaneet Cris Glen ja Ted McKenna. Tammikuussa 2010 paikalle oli kutsuttu legendaarinen sessiorumpali Simon Philips ja Schenkerin viimeisimmällä levyllään käyttämä Neil Murray. Molemmilla keikoilla bändin taustaryhmä on ammattitaitoinen ja hyvässä vireessä. Pian keikan jälkeen 53 vuotta täyttänyt Philips on tosin energisempi ja teknisempi kuin 33 vuotias McKenna.

Valitettavasti suurin yhdistävä tekijä 30th Anniversary Tour ja Rock Will Never Die keikkojen kesken on laulaja Gary Barden. Hän ei ole nykyään yhtään parempi laulaja, eikä bändin keulakuva kuin mitä oli aiemmin. Tuntuu tavallaan kurjalta katsoa Anniversary Tourin keikkaa tuntien samalla myötähäpeää Bardenia kohtaan. Loistava bändi, mahtava yleisö, ja kaikin puolin laadukas kuvaus- ja äänitystyö menettää osan hohdokkuudestaan huonon laulajan takia. Tapana on sanoa, että kokonaisuus voi olla vain niin hyvä kuin sen heikoin palikka.

Illan setti rakentuu luonnollisesti enimmäkseen MSG:n kahden ensimmäisen levyn materiaalista. Niiden best of live -levynä toimineelta klassikolta One Night At Budokan löytyneistä 13 kappaleesta peräti 10 kuuluu myös tämän keikan ohjelmistoon. Tämä on ymmärrettävä seikka, mutta olisin silti toivonut kuulevani jotakin myös vuoden 1982 Assault Attack -levyltä. Nyt tuo vahva albumi ohitetaan ihan syyttä suotta.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit