I'm A Rebel
Tutustuin Acceptiin naapuripojan suosituksesta ensimmäisen kerran jo vuonna 1981. Bändi ei kumminkaan lukeutunut suosikkieni joukkoon, enkä nuoruudessani ostanut heidän levyjä. Ensimmäinen hankintani oli vuonna 2004 ostettu remasteroitu Balls To The Wall. Kuusi vuotta myöhemmin hankin lähes koko bändin tuotannon. Acceptin musiikin suhteen olen todella myöhäisherännäinen. 

Acceptin nokkamies Udo Dirckschnaider on kritisoinut bändin kahta ensimmäistä albumia siitä että sen taustavoimat manipuloivat heitä niiden teossa eikä bändin oma identiteetti nouse riittävän selvästi esille. Olematta itse mikään Accept-asiantuntija, komppaan Udoa ja suosittelen satunnaisfania keskittymään bändin vuosien 1981-1987 tuotantoon. Vaikka I'm A Rebel kuulostaakin hiukan ehyemmältä kokonaisuudelta kuin mitä bändin esikoinen, jää tämäkin albumi selvästi tulevien levyjen varjoon.

I'm A Rebel julkaistiin 1980 Saksassa kahteen otteeseen. Todennäköisesti isossa kuvassa näkyvä Reflector Z-yhtiön julkaisu on se alkuperäisitä alkuperäisin. Levyhyllyssäni oleva kovia kokenut amerikkalaisella levyllä ei ole muuta nimeä kuin Accept, mutta muuten se on identtinen toisen saksalaisyhtiön Brainin julkaiseman levyn kanssa. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit