Live At Montreux 1995 (video & audio)
Gary Moore tributoi vuonna 1995 ilmestyneellä levyllä idoliaan Peter Greenia, johon oli nuorena muusikkona 60-luvun lopulla tutustunut lämmitellessään hänen Fleetwood Mac -bändiä. Tuon kesän keikkakalenterissa oli Mooren toinen esiintyminen Montreux Jazz festareilla.

Valitettavasti Eagle Rock Entertainment ei ole koskaan julkaissut vuoden 1995 Montreux keikkaa kokonaisena. Peräti 18 biisin setistä on yhä julkaisematta illan toisena biisinä kuultu Walking By Myself. Eagle julkaisi 2007 Mooren viidestä ensimmäisestä Montreux-keikasta hienon kahden DVD:n kokoelman The Definitive Montreux, mutta itse kuulun niiden fanien joukkoon jotka olisivat mielummin maksaneet kolmen levyn paketista pari euroa enemmän saadakseen nähdä kaikki keikat kokonaisuudessaan. Nyt 1995 setistä näytetään 11 biisiä eli noin kaksi kolmasosaa.

Neljä vuotta kuvaformaatin jälkeen Eagle palasi Montreux-nauhojen pariin. Tuloksena oli jälleen nippu vajaana julkaistavia keikkoja Essential Montreux CD-boxin muodossa. Vuoden 1995 levylle saatiin kuitenkin mahdutettua peräti 14 biisiä. Siltä puuttuvat mainitsemani Walking By Myself sekä kuvalevyltä löytyvät Still Got The Blues ja The Sky Is Crying. Arvatenkin joskus tulevaisuudessa koittaa aika, jolloin Eagle rahastaa Moore-fanit vielä kertaalleen tarjoten tuolloin koko keikan sekä kuvan että äänen kera yksissä kansissa. Tai ainakin minä niin toivon.

Olen kuunnellut paljon Garyn vuoden 1992 kiertueen äänityksiä pitäen niitä miehen blueskauden parhaina, mutta Montreux 1995 todistaa että myös Peter Green -tribuuttikiertueella kitaristi oli todella liekeissä. Illan setti rakentuu niin että Blues For Greeny -levyn materiaali ja muut Peter Green -biisit soitetaan keikan alkupuolella ja loppu mennään pitkälle vuoden 1992 mukaisesti. Olisin toivonut kitaristin ottaneen keikkasettiinsä myös biisejä Jack Brucen ja Ginger Bakerin kanssa tehdyltä yhteislevyltä.

Petri Myllylä / 03.05.2021

 

En itse oikein innostunut Blues For Greeny -albumista. Kun tämän keikan materiaali painottuu kyseiseen levyyn, niin ennakkoasenteeni ei liene yllättävä. Materiaali tuntuu kuitenkin toimivan hieman paremmin elävän yleisön edessä ja muilla kappaleilla maustettuna. Petrin tapaan ihmettelen sitä, ettei melko tuoreelta BBM:n levyltä päässyt yhtäkään kappaletta settiin. Mukavaa kuitenkin, että tältäkin kiertueelta on julkaistu jotakin.

Heikki Heino


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit