Slippery When Wet
Luin joskus jostakin musiikkilehdestä, että Bon Jovi olisi soitattanut kolmannen Slippery When Wet demoja faneilleen ja lopulta valinneet levylle ne biisit, jotka saivat eniten kannatusta. Totta tai tarua, Bon Jovi teki 1986 sellaisen tempun, että se onnistui muuttamaan raskaan rockin popiksi. Slippery When Wetin myötä sen pääkuuntelijakunnaksi vaihtui naispuoliset kuluttajat. Koskaan aiemmin ei genren bändeistä kukaan ollut onnistunut samassa yhtä täydellisesti. Toki oma vaikutus oli simppeleillä sanoituksilla sekä kärpäspaperin lailla tarttuvilla melodioilla. 

Sain 2-kymppisenä kotiini satelliittikanavat, joista luonnollisesti musiikkikanava MTV oli itselleni se kiinnostavin. Vuonna 1985 alussa Suomessa elettiin yhä kahden TV- ja radiokanavan aikakautta joten moinen 24/7 musiikin tarjonnan vallankumous oli ihmeellinen asia. Slippery When Wet -levyn videoiden vallatessa kanavan olin jo siirtynyt opiskelupaikkakunnalle (jossa sateliiteista ei oltu kuultu vielä sanaakaan). Käytyäni viikonloppuina kotonani, huomasin bändin videoiden olevan kanavan voimasoitossa. Niiden avustuksella tämä lopulta typerän mustan muovipussikannen (kuvassa 2 hylätty kansi) saanut levy myi miljoonia kappaleita ympäri maailmaa ollen nykyisellä 28 miljoonan myynnillään maailman 21. myydyin musiikkitallenne. 

Olin ostanut bändin esikoislevyn heti sen ilmestyttyä ja pidin sen poppimaisesta tyylistä. Seuraavana vuonna julkaistu kakkoslevy tuli tutuksi kaverin kotona, mutta Slippery tuntui aluksi itselleni aivan liian hattaramaiselta sokerinamulta. Ostin levyn vasta seuraavana vuonna kun Never Say Goodbye onnistui koskettamaan sanoituksellaan. (Vaikka pienen Opelin takapenkkiä ei käytettykään laulussa kuvailtuun Amerikan mallin). Toinen suosikkini on upea Wanted Dead Or Alive. Se oli levyn kolmas hitti You Give Love A Bad Name ja Livin' On A Prayerin kanssa.

Amerikkalaiset tekivät levystä 2005 monikanavamiksauksen ja se julkaistiin sikäläisillä markkinoilla nyt jo kadonneessa dual disc (CD/DVD) -formaatissa. Sama miksaus julkaistiin kymmenen vuotta myöhemmin pakkaamattomattomassa muodossa Blu-ray'nä. Positiivisena yllätyksenä Universal laittoi Pure Audio -julkaisusarjaan kuuluvalle levylle mukaan myös kuvamateriaalia. Monikanavamiksaus on kohtuullisen varovainen sillä takakanaville on levitetty enimmäkseen kosketinsoittimia.  

Petri Myllylä /23.5.2019


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit