Live At Montreux 1999 (DVD & CD)
Gary Moore nousi neljännen kerran Montreux Jazz Festivalin lavalle heinäkuun 7. päivänä ilman että hänellä olisi ollut uutta levyä promotoida. Mies taisi ottaa mukaansa vuoden 1992 nuottikirjan, sillä keikalta julkaistuista 14 kappaleesta peräti kymmenen kuului tuolloin miehen keikkasettiin. Näiden lisäksi soitetaan jo vuoden 1995 Peter Green kiertueella kuullut I Loved Another Woman ja Need Your Love So Bad sekä Freddie Kingin Tore Down ja Jimi Hendrix Fire. Jälkimmäisen Moore äänitti myös kaksi kuukautta myöhemmin julkaistulle A Different Beat levylle.

Vaikka viiden CD:n Essential Montreux -boxi ei sisälläkkään kaikkia festivaleilla soitettuja kappaleita, sen sulatteluun on syytä silti varata aikaa. Katseltuani ennakkoon osan keikoista jo mainitulta DVD:ltä, boxiin pääsi silti yllättävän helposti sisään. Viidestä keikasta tämä vuoden 1999 keikka tuntuu minusta vähiten kiinnostavalta. Ei niinkään soitannollisesti vaan koska se toistaa jo aiemmin kuultua eikä tuo Hendrix'in Fire biisiä lukuunottamatta mitään uutta.

Keikalta on julkaistu ennen audioboxia 7 biisiä osana The Definitive Montreux 2DVD:tä. Näistä Pretty Woman ja I Loved Another Woman eivät ole mukana tällä levyllä, kiitos CD:n pienen kapasiteetin. Mutta miksi koko keikkaa ei ole tarjolla iTunesissa? Tiedostokaupassa kun ei ole minuuttirajoituksia. 

Petri Myllylä

 

Back to the Blues? Oliko Claude Nobs huomauttanut Garylle jotain festivaalin luonteeseen liittyvää, vai miksi Moore oli jälleen niin vahvasti bluesmies? Samana vuonna ilmestyneellä A Different Beat -albumilla Moore liikkui aivan toisenlaisissa tunnelmissa, joita ei - Luojan kiitos - ole esitelty tällä keikalla.

Essential Montreux -boksin neljäs levy ei anna mitään oleellisesti uutta verrattuna vuosien 1990 ja 1995 keikkoihin. Jotenkin tuntuu jopa siltä, ettei Moore ole ihan täydestä sydämestään mukana soitossaan.

Heikki Heino


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit