Live At Montreux 1999 (video & audio)
Gary Moore nousi neljännen kerran Montreux Jazz Festivalin lavalle heinäkuun 7. päivänä ilman että hänellä olisi ollut uutta levyä promotoida. Mies taisi ottaa mukaansa vuoden 1992 nuottikirjan, sillä keikan 14 kappaleesta peräti kymmenen kuului jo seitsemän vuotta aiemmin hänen keikkasettiin. Näiden lisäksi soitetaan vuoden 1995 Peter Green kiertueella kuullut I Loved Another Woman ja Need Your Love So Bad sekä Freddie Kingin Tore Down ja Jimi Hendrix Fire. Jälkimmäisen Moore äänitti myös kaksi kuukautta myöhemmin julkaistulle A Different Beat levylle.

Suuri toiveeni on että Eagle Rock Entertainment julkaisisi joskus kunkin Gary Mooren Montreux keikan kokonaisena audio+video paketteina. Jo vuonna 2009 julkaistu kuuden tunnin ja viiden CD:n Essential Montreux paketti on kuunneltavissa esimerkiksi Spotifyssä, mutta valitettavasti sinne ei ole saatu kahta levyltä puuttuvaa biisiä, nimittäin Albert Kingin Oh, Pretty Woman ja Fleetwood Macin I Loved Another Woman. Molemmat biisit ovat kylläkin viiden muun kanssa mukana kahden DVD:n Montreux kokoelmalla The Definitive Montreux.

Vaikka audio muodossa kuunneltu Montreux 1999 ei ole kokonainen keikka, sen sulatteluun on silti syytä varata aikaa. Olin katsellut seitsemän biisin mittaiseksi saksitun keikan usemapaan kertaan mainitulta DVD:ltä ennen CD-laatikon ilmestymistä. Mooren viidestä Montreux'in keikasta tämä tuntuu minusta vähiten kiinnostavalta. Ei niinkään soitannollisesti vaan koska se toistaa jo aiemmin kuultua eikä tuo Hendrix'in Fire biisiä lukuunottamatta mitään uutta. 

Petri Myllylä / 03.05.2021

 

Back to the Blues? Oliko Claude Nobs huomauttanut Garylle jotain festivaalin luonteeseen liittyvää, vai miksi Moore oli jälleen niin vahvasti bluesmies? Samana vuonna ilmestyneellä A Different Beat -albumilla Moore liikkui aivan toisenlaisissa tunnelmissa, joita ei - Luojan kiitos - ole esitelty tällä keikalla.

Essential Montreux -boksin neljäs levy ei anna mitään oleellisesti uutta verrattuna vuosien 1990 ja 1995 keikkoihin. Jotenkin tuntuu jopa siltä, ettei Moore ole ihan täydestä sydämestään mukana soitossaan.

Heikki Heino


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit