Rampant
Vuonna 2010 julkaistulla Loud,Proud & Remastered CD-sarjan levyllä on bonuksena bändin keväällä 1973 äänittämä BBC In Concert -esiintyminen. Se olisi biisiensä ja äänitysajankohdan perusteella toki kuulunut paremmin Razamanaz-levyn bonukseksi, mutta ajaa tässäkin kuluttajan etua. Lisäksi bonuksena löytyy Rampant-levyn jälkeen julkaistun Love Hurts -singlen b-puolelta löytyvä Down. Sama bonus löytyy myös 2011 prässätyltä LP:ltä.

Petri Myllylä

 

Nazarethin viides studioalbumi Rampant on yksi Roger Gloverin tuottamista Nazareth-albumeista. Alkuvuodesta 1974 äänitetyllä levyllä on muitakin Purplelinkkejä, sillä Jon Lord soitti pianoa kahdella kappaleella (Glad When You're Gone sekä singlenäkin julkaistu Shanghai'd In Shanghai), albumi on äänitetty Montreux'ssä Rolling Stonesin studiorekalla, ja lauluosuudet on äänitetty tuolloin Ian Gillanin omistamilla Kingsway studioilla.

Levyn kappaleet ovat sitä suupielet ylöspäin nostavaa menevää hyväntuulen musaa, jota Nazarethin levyiltä yleensäkin löytyy. Ja Dan McCaffertyn ääni on tälläkin levyllä ainutlaatuinen. Jon Lordin osuudesta en sano mitään, sillä nelimiehisen yhtyeen oma soundi on pidetty pinnalla.

Heikki Heino


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit