Live At Montreux 2001 (DVD & CD)
Gary Mooren viidettä Montreux Jazz festerin 14 biisin keikkaa ei ole koskaan julkaistu kokonaisuudessaan. Kun Eagle Records kasasi 2007 viidestä keikasta edustavan kahden DVD:n paketin se laittoi sille vuoden 2001 esiintymisestä kahdeksan biisiä. Itse olisin mielummin maksanut pari euroa enemmän julkaisusta, joka olisi sisältänyt keikat kokonaisuudessaan. Keikka on saatavana myös CD:nä osana viiden levyn The Essential Montreux -boxia. Vuoden 2001 levylle saatiin mahdutettua peräti 11 biisiä. Siltä puuttuvat The Blues Is Allright, The Sky Is Crying ja Walking By Myself löytyvät toki boxilta aiempien vuosien esityksinä, ja jälkimmäinen myös 2001 kuvamuodossa. Silti odotan kuumeisesti sitä arvatenkin saapuvaa päivää jolloin keikka on vihdoin tarjolla kokonaisena. Keikan 12. julkaistu biisi Walkin

Gary Moore palasi parin uutta suuntaa hakeneen studiolevyn jälkeen takaisin blues musiikkiin julkaisemalla maaliskuussa 2001 Back To The Blues levyn. Levy-yhtiö Sanctuary Records ei taatusti vastustellut urasiirtoa. Olihan kitaristin Virgin yhtiölle tekemät blueslevyt menestyneet kaupallisesti erinomaisesti.

Petri Myllylä

 

Essential Montreux -boksin viides ja viimeinen cd on vuodelta 2001. Moore oli palannut tuoreimmalla albumillaan Back To The Blues takaisin bluesin maailmaan. Keikalla on mukana uuden levyn kappaleita, jotka sopivat mainiosti vanhempien biisien joukkoon. Parin levyn mittainen tauko bluesista oli tainnut tehdä hyvää Moorelle, jonka soittoon oli tullut jälleen tunnetta.

Heikki Heino


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit