Play 'n' The Game
Tällä levyllä Nazareth meni sieltä mistä aita on matalin. Se äänitti peräti neljä coveria saadakseen joulumarkkinoille vuoden toisen levynsä. Vuosi 1976 on yksi raskaan rockin heikoimpia. Deep Purple hajosi maaliskuussa ja Play 'n' the Game kuuluu samaan kastiin kuin Uriah Heepin High And Mighty, Black Sabbathin Technical Ecstasy tai Led Zeppelinin Precence. Mikään näistä levyistä ei kuulu tekijöidensä parhaimistoon.

Play 'n' The Game alkaa lupaavasti Somebody To Rollilla, mutta heti sen perään mennään metsään. Down Home Girl ja Flying jäävät keskiarvo-Nazarethin alapuolell. A-puolen päättävä Waiting For The Man on bändiltä poikkeuksellista funk-hard rockia ja sellaisenaan aika kiinnosta. Levyn neljästä coverista Joe Tex'in soul I Want To Do Everything For You löytyy myös bändin maineikkaalta tuplaliveltä Snaz.

Eagle Records julkaisi Play 'n' The Gamen vuonna 2001 varustettuna viidellä bonuksella. Näistä neljä oli tosin vain sinkkubiisien editoituja versioita. Salvo sitä vastoin niputti yhdeksän vuotta myöhemmin molemmat vuoden 1976 albumit yhdelle CD:lle. Mukaan mahtui vielä tämän levyn sessioissa äänitetty, aikanaan singlen b-puolelle päätynyt Good Love. Alkuperäisestä yhdeksän biisin levystä otettiin 2013 värivinyylipainos.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit