Snaz
Tuplalive oli aikanaan ässä-formaatti, joka mahdollisti lähes kokonaisen keikan julkaisemisen. Jostakin syystä alkuperäinen nelimiehinen Nazareth ei julkaissut omaansa sekä kyseisen formaatin että bändin 70-luvun menestyspäivinä, jolloin lähes jokainen itseään kuniottanut artisti julkaisi sellaisen, moni jopa useamman. 80-luvulle siirryttäessä bändin jäsenmäärä kasvoi ensiksi viiteen, ja tällä levyllä remmissä on jo lyhytaikaiseksi jäänyt kuusimiehinen kokoonpano.

Tutstuin ensimmäisen kerran Snaz-liveen pian sen ilmestyttyä, mutta kaverini innostus sitä kohtaan ei tarttunut tuolloin itseeni. Seuraava kuuntelukerta tapahtui viisitoista vuotta myöhemmin jolloin lainasin sen ensimmäisen CD-painoksen. Kolmas tutustuminen levyyn tapahtui 2011. Loud, Proud & Remastered -sarjan julkaisu sisältää alkuperäisen tuplan lisäksi seitsemän Seattlessa äänitettyä bonusbiisiä. Ehkä syvällisin levyn kuuntelukokemus koitti kuitenkin jouluna 2014 jolloin kuuntelin ensimmäisen kerran aiemmin kesällä hankkimani alkuperäisen (tosin amerikkalaisen ei-avattavilla kansilla) vinyylilevyn. It's Naz on kaikin puolin asiallinen livejulkaisu. Edes kahden studiobiisin lisääminen ei sotke sen kuuntelunautintoa. 

Vancuverissa, Kanadassa äänitetyn liven lisäksi yksi saman kiertueen keikka kuvattiin myöhempää  Live In Texas '81 videojulkaisua varten. Tämä keikka on vahvasti editoitu ja siinä on tuon ajan tyyliin biisien välissä bändihaastatteluita ja keikkadokkaria. Live-esitysten välissä on pari promovideota. Vuosien saatossa usealla eri kannella ja nimellä julkaistu video ei ole mikään arkistoaarre ja sopii parhaiten bändin toifaneille.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit