Audioslave: Audioslave
En seurannut musiikkimaailmaa kovinkaan aktiivisesti vuonna 2002 kun kahden menestyneen bändin jäsenistä kasattu "supergroup" syntyi. Grunge oli mennyt minulta edellisenä vuosikymmenenä lähes kokonaan ohi korvieni vaikka toki Nirvanan ja Soundgardenin menestyslevyt löysivät tiensä myös minun levyhyllyyni. Uuden vuosituhannen alussa en ollut juuri kiinnostuneempi uusista bändeistä. Tutustuin tähän levyyn muistaakseni vasta vuonna 2004. Siis vain hieman ennen bändin kakkoslevyä. 

Kun innostuin itselleni uusien 2000-luvun bändin musiikkista, Soundgardenista tuli on yksi eniten kuuntelemani bändi yhdessä astetta raskaampien The Answerin ja Airbournen kanssa. Kesti kuitenkin lähes kymmenen vuotta ennen kuin hankin bändin levyt omaan valikoimaansa. Kuuntelen niitä usein yhdessä niin että aloitan tällä esikoisella ja päätän kuuntelun heidän viimeisimpään levyyn. Näin kuunneltuna tämä levy toimiii hyvänä aloituksena.

Levyltä pois jäänyt We Got The Whip julkaistiin levyn avausraidan Cochisen b-puolella. Sitä huomattavasti harvinaisempi on Give-biisi, joka oli lyhyaikaisessa nettikuuntelussa kunhan osasi laittaa levyn tietokoneeseen ja mennä katsomaan extramateriaalit.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit