Live And Dangerous
Jokaisella bändille on, tai ainakin tulisi olla, ehdoton ykköslevy. Thin Lizzyllä se on ehdottomasti useasti raskaan rokin parhaimmaksi livelevyksi rankattu, 1976 ja 1977 äänitetty Live And Dangerous. Levy toimii erinomaisesti myös bändiin tutustuttaessa sillä siltä löytyy kaikki bändin klassisen aikakauden kokoonpanon parhaat biisit äänitettynä fanaattisen kotiyleisön edessä. Tästä huolimatta levyyn ihastunut koulukaverini ei onnistunut taivuttamaan minua 80-luvun alussa bändin faniksi vaan suhteeni siihen oli pitkään etäinen. Vuosikymmenien saatossa olen kuitenkin kuunnellut Live And Dangerousia lukemattomia kertoja. 

Ostin tämän liven itselleni vasta 1996, kun siitä julkaistiin remasteroitu CD. Sopivasti yhdelle levylle mahtuneella levyllä oli loistava hinta-laatusuhde. Kaasu pohjassa kaahaavien biisien joukosta löytyy rockin kaikkien aikojen mieleenpainuvimpia riffejä, kertosäkeitä ja melodioita mutta myös rauhallisempia ja herkempiä hetkiä. Valtaosa levyn kuuntelusta tapahtui autossa, mutta 2014 tähän tuli muutos kun hankin uskomattoman hienossa kunnossa olleen alkuperäisen englantilaisen vinyylin. Kotikuuntelussa albumista tuli entistä parempi vaikka laadullista eroa formaattien välillä en ole kokeillut. 

Matka alkaa heittäytyvät Jailbreakin ja tulisen Emeraldin myötä jatkaakseen Southboundin yleisöhuudatuksen kautta ja aina hyvin vastaanotetun Roselien myötä herkullisen Dancing In The Moonlightiin. Still In Love With You sai taatusti englantilaisyleisön sytkärit ilmaan, Cowboy Song soi kiehtovan hölkkäävänä ja Suicide sisältää upeaa tarinankerrontaa. Bändin megahitit The Boys A Back In Town ja Rocker säästetään loppuun. 

Se, että nauhoja paranneltiin studiossa mahdollisesti hyvinkin paljon, ei ainakaan itseäni ärsytä. Joidenkin arvioiden mukaan aitoa keikkaäänitystä olisivat vain yleisöäänet ja rummut. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit