Shades Of A Blue Orphanage
Thin Lizzyn ensimmäisen kokoonpanon tekemät kolme ensimmäistä levyä jäävät myöhempien, kahden kitaristin kokoonpanojen levyjen varjoon. Nämä kolme levyä muodostavat yhtenäisen tarinan bändin historiassa. Ne oli tarkoitus uudelleen julkaista vuonna 2007 laajoilla bonuksilla, mutta toukokuuhun 2009 mennessä ne ovat yhä julkaisematta.

Shades Of A Blue Orphanage julkaistiin keväällä 1972. Thin Lizzy oli tuolloin suurelle yleisölle täysin tuntematon bändi. Silti sen levy-yhtiö, Decca Records uskoi siihen, ja antoi heille toisen mahdollisuuden lyödä itsensä läpi. Läpilyöntilevyksi tästä kakkosesta ei kuitenkaan ollut. Musiikkityyli on yhä hakusessa, mutta biisit ovat silti täynnä tunnelmaa. Jälkiviisaana voisi sanoa, että tästä levystä on kuultavissa ne siemenet, joista bändi kasvoi kukkaan. 

Oma suosikkini tältä levyltä on sen avaava, koko bändin nimiin laitettu The Rise & Dear Demise Of The Funky Nomadic Tribes. Levyn tunnetuin biisi lienee Sarah, mutta tämä rauhallisen pianosäestyksen kuorrutuksekseen saanut versio ei pärjää seitsemän vuotta myöhemmin tehdylle, Gary Mooren kitaroinnin leimaamalle kappaleelle samasta aiheesta.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit