Remember Who You Are
Kun bändi ilmoittaa palaavansa alkuperäiseen soundiinsa tai juurilleen, tulee mieleen että yhtyeen kehityskulussa on jotain mennyt pieleen. Nu-metallin, tai suomalaisittain junnu-metallin, esi-isät eli Korn on tuon päätöksen kuitenkin tehnyt. En tiedä viitataanko nimen perään ilmestyneillä viivoilla sitä että bändissä on jäljellä enää kolme alkuperäisjäsentä. Kiertuerumpali Ray Luzier on ilmeisesti kiinnitetty yhtyeeseen vakituisesti. Ainakin hänen nimensä mainitaan yhdessä Jonathan Davisin, James Shafferin ja Fieldy Arvizun kanssa.

 

Voi olla että levyn nimi Remember Who You Are viittaa tuohon juurille paluuseen, mutta se käy kyllä ihan selväksi myös levyn avaavan Are You Ready To Liven? ensitahdeista. Yhtyeen funk metal – vyörytys on ankarampaa kuin aikoihin. Bändin sointi on samalla tapaa pelkistetty ja kolkko kuin sen parilla ensimmäisellä levyllä.  Davis tuntuu laulavan tai pikemminkin karjuvan taas omista ahdistuksistaan. Vuodatettavaa tuntuu riittävän ja mikään ei ole kivasti.

 

Jotenkin tämä vaan ei toimi. Tässä on jotain falskia. Muutamista valonpilkahduksista huolimatta tuntuu kuin Korn olisi puristanut tuubista 11 kappaletta tuttuakin tutumpaa mättöjöötiä. Ihan kuin se esittäisi itseään. Tämä ei kuulosta aidolta. Ainakaan tässä ei ole mitään tuoretta. Ehkä juurille pitäisi palata vasta sitten kun alkuperäinen kokoonpano on taas kasassa ja paluulle on edellytykset.

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit