Lambertland
Kolmannen levynsä myötä Tasavallan Presidentti palasi Love Recordin bändiksi. Yhtye oli kokeillut toisella levyllään siipiään Ruotsin EMI:n huomassa, mutta syystä tai toisesta tuo yhteistyö ei kantanut. Levy-yhtiön vaihtumisen lisäksi bändissä tapahtui kokoonpanon muutoksia. Jukka Tolonen, Vesa Aaltonen ja Måns Groundstroem saivat pitää pelipaikkansa, mutta Pekka Pöyry tuli Juhani Aaltosen tilalle soittamaan pillejä ja Eero Raittinen otti lauluhommat haltuun Frank Robsonilta. Jukka Tolonen kirjoitti Lambertlandille lähes kaiken musiikin. Celebration Of The Saved Nine on Pekka Pöyryn käsialaa. Kappaleiden sanoituksista vastasi Wigwamin basisti Mats Hulden. Yhteistyö Suomen kuuluisimpien progebändien välillä toimi.

 

Musiikiltaan Lambertland on ehkä Tasavallan Presidentin levyistä se haastavin. Sillä kuullaan pitkiä soitto-osuuksia ja pitkiä sooloja niin Toloselta kuin Pöyryltäkin. Molemmat saavat näyttää parasta osaamistaan. Niin toki myös rytmiryhmä. Raittisen osuus levyllä jää yllättävän pieneksi. Voi sanoa onneksi. Hänen laulutyylinsä on ehkä levyn ainoa heikkous. Soft Machinen tai Colosseumin tyylinen jazz-rock ja proge yhdistettynä blues-laulantaan oli varmasti omalaatuinen yhdistelmä, mutta ei täydellisen toimiva. Toisaalta, en tiedä olisiko Robson suoriutunut lauluosuuksista yhtään sen paremmin.

 

Lambertlandin tänä vuonna ilmestyneelle remasteroidulle versiolle on lisätty kaksi bonus-raitaa. Mukana on marraskuussa 1972 ilmestynyt suomenkielinen single Sisältäni portin löysin/Selvä näkijä.A-puoli on tietenkin Pekka Strengin kynäilemä ja b-puoli on Tolosen käsialaa.

 

Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit