Year Of The Cycos
Mike Muirin johtama Suicidal Tendencies oli kovin aktiivinen tuossa vuosituhannen vaihteen paikkeilla. Sitten koittivat hiljaiset ajat. Muir kärsi selkäongelmista jotka korjaantuivat vasta kun mies sai kirurgin veitsestä. Pari vuotta sitten yhtye muistutti olemassa olostaan tällä kokoelmalevyllä. Suicidal Tendenciesin uusimman kokoonpanon lisäksi Year Of The Cycos –kokoelmalla esiintyvät No Mercy, Infectious Grooves ja Cyco Miko.

 

Mukana on aivan tuoreita kappaleita ja toisaalta vanhoja lämmityksiä niinkin kaukaa kuin vuodelta 1986. No Mercyn Crazy But Proud on ainoa ikääntynyt, mutta uudelleen masteroitu esitys. Muut kappaleet on soitettu uusiksi. Ensimmäisenä kuullaan ST:n versio No Mercyn biisistä No Mercy Fool. Kappale toimii yhtä hyvin kuin Controlled By Hatred –EP aikanaan. Uusista Suicidal-biiseistä potkii kipakimmin toisena kuultava Come Alive. Se palauttaa mieleen ST-levyn Lights, Camera…Revolution. Muut ST-kappaleet ovat lähempänä yhtyeen viime levyjen punk-linjaa. Eivät ne siis huonoja ole, mutta jokin raja se on kohkaamisellakin. Cyco Visionin live-versiolla muistutetaan, että ST kuvasi ja muutaman vuoden jälkeen myös julkaisi konsertti-DVD:n. Se on sen verran energinen pläjäys, että lienee bändin ystäville pakollinen investointi.

 

Cyco Mikon Big Man lainaa vanhaa David Bowien kappaletta. Hilpeät Beam Me Up ja My Summer Vacation/All Goes To Hell kuulostavat siltä kuin funk-ryhmä Infectious Grooves parhaimmillaan. Tälle CD:lle ei ole riittänyt ihan parhaita IG-jameja, mutta kyllä nämäkin pistävät vibaa punttiin. Näitä kelpaa kuunnella No Mercyn ja Suicidal Tendenciesin uusia levyjä odotellessa.

 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit